Esport i Louis P Klubber

Betegnelsen esport står for ‘Electronic Sport’ og dækker over konkurrencer i computerspil. Når vi laver esportsaktiviteter, handler det om at træne sammen som et hold mod et fælles mål. Esport skaber også muligheder for at møde andre klubber/skoler i turneringer, træningskampe, LAN-aftener osv.

Billede fra Esports turnering

Indhold

    Hvad er Esport?

    Betegnelsen esport står for ‘Electronic Sport’ og dækker over konkurrencer i computerspil. Når vi laver esportsaktiviteter, handler det om at træne sammen som et hold mod et fælles mål. Esport skaber også muligheder for at møde andre klubber/skoler i turneringer, træningskampe, LAN-aftener osv.

    Hvordan arbejder vi med Esport i klubben?

    Til esport i Louis P får børnene mulighed for at være en del af et fællesskab. Her mødes alle på lige fod med den samme interesse og det samme mål - nemlig at blive bedre til at spille computer og få nogle gode oplevelser sammen med andre. Guidet af en voksen, der forstår den verden, og som kan hjælpe dem med at navigere rundt i den.

    Til esportstræning, er der først og fremmest fokus på, at lære at arbejde sammen som et hold. Dette lyder muligvis simpelt, men børnene oplever hurtigt, hvor stor en forskel det gør for deres præstation, at de bliver tvunget til at fokusere på, hvordan de bedst muligt samarbejder.

    Vi arbejder med forskellige roller, og at det er okay, at ikke alle er lige gode til det samme, men derimod har noget forskelligt, at bidrage med. Dette indebærer også at børnene skal udpege en leder på holdet, som udover at skulle have det overordnede overblik undervejs i spillet, også skal sørge for, at give de andre kommandoer, rose og give konstruktiv kritik efter kampen. Dette er en stor udfordring for både lederen, men også de resterende holdmedlemmer, som de alle lærer rigtig meget af.

    Derudover fokuserer vi meget på, hvordan man taler til hinanden, når man spiller. Det er forbudt at skændes undervejs i en kamp. Hvis man bliver sur, må man vente, til spillet er slut og tage den der. Ofte vil børnene opdage, at det ikke var vigtigt alligevel, og at de blot var pressede i situationen. Dette resulterer i en rigtig god tone og atmosfære, når vi spiller.

    En del af Esportstræningen foregår også væk fra skærmen. Vi starter altid med en løbetur for at "vække" hjernen og dermed bedre at kunne koncentrere os. Herefter sætter vi os sammen for at diskutere taktikker inden spillet, og slutter altid af med en evaluering og analyse af, hvordan det gik. Vi laver også løbende forskellige kommunikations- og samarbejdsøvelser både foran og væk fra skærmen, som vi kan bruge, når vi spiller.

    Alt dette er med til at skabe en god fællesskabsfølelese og børnene er stolte af, at få lov til at være med på et esportshold. De lærer også, at de har et ansvar overfor resten af holdet. Både i forhold til at møde op som aftalt, at være veludhvilet, og at tale pænt for ikke at skabe dårlig stemning på holdet. Det er meget tydelig at se, at børnene vokser med opgaven.

     

    Hvilke fordele har esport?

    Esport har rigtige mange fordele både personligt og sundhedsmæssigt.

    Personlige fordele:

    Øget koncentrationsevne, bedre overblik og mere omstillingsparathed.
    Øget samarbejdsevne og kommunikation.
    Forbedret argumentationsevne og evne til at give konstruktiv kritik.
    Større ansvars- og ejerskabsfølelse.
    .. og meget mere.
    Er Esport sundt?

    Den fysiske sundhed sørger vi for at implementere inden, og nogle gange undervejs i træningen, dette gør vi for at øge koncentrationsevnen inden kampen.
    Derudover er esport en meget effektiv form for hjernegymnastik, som gavner bl.a. Indlæringsevnen.
    Sidst men ikke mindst er esport meget socialt og kan skabe stærke fællesskaber.


    Hvilke spil spiller vi?

    Vi har i en periode spillet Fortnite på esportsholdene, på trods af, at Fortnite ikke anses for at være et esportsspil. Det har ikke det konkurrence potentiale, som f.eks. Counterstrike har, da Fortnite i høj grad bygger på tilfældigheder.

    Vi har efterhånden udnyttet alt hvad Fortnite havde at byde på, og mangler nye udfordringer for holdene. Vi har derfor besluttet fremover at spille Counterstrike Global Offensive på vores esportshold. Det er det spil, der giver absolut mest mening at spille, når man dyrker esport og som de fleste af de andre klubber, skoler og foreninger vi har kigget på, også spiller.

    Counterstrike kræver meget mere af spillerne, bl.a. et helt andet og meget højere niveau af samarbejde, taktiske overvejelser og kommunikation.

    Spillet er gratis og køb af “skins” og virtuelle penge fylder meget mindre i dette spil, end det gør i Fortnite. I Counterstrike handler det om at være dygtig, og ikke om at købe en fjollet dans.

    PEGI anbefalingerne er højere for Counterstrike end de er for Fortnite.

    Det er de, da disse anbefalinger er lavet ud fra et meget firkantet skema, der ikke ser spillene for det, de i virkeligheden er, og det de kan gøre for børnene.

    Da PEGI anbefalingerne kun er vejledende og ikke lovpligtige, har vi, som mange andre institutioner, skoler og esportsforeninger, valgt at spille Counterstrike. Vi ser mange fordele ved spillet, og ved hvor meget børnene kan få ud af at spille det sammen. Counterstrike spilles i fk/jk kun i forbindelse med vores esportshold, som altid foregår sammen med en voksen, som kender spillet og kan vejlede børnene. Forældrebestyrelsen i Louis P har besluttet, at børn, der vil deltage i esport - counterstrike, skal have forældrenes tilladelse hertil. Underskrevet tilladelse afleveres i klubben.