Gå til hovedindhold

Vandaktiviteter

Vi tilbyder vandaktiviteter af forskellig slags, for at give byens børn nogle helt anderledes oplevelser af naturen. Dette giver mulighed for at prøve helt nye grænser og en aktivitet hvor alle børn starter med samme udgangspunkt. Via aktiviteten får de også en helt anderledes historie med sig hjem. Man kan deltage på forskellige niveauer og introduceres til vandet.

Børn der springer i vandet

Indhold

  Speedbåd

  At vi valgt at prioritere en speedbåd, er fordi det indebærer både fart og spænding og det giver en oplevelse, som de færreste bysbørn får i hverdagen. Sejlads med speedbåden giver mulighed for at se byen fra en anden side (f.eks. kanalrundfarter) og noget vind i håret.

  Man kan tilgodese mange forskellige ’slags børn’ og den giver mulighed for alle kan deltage. Man opnår respekt for vand og fart.

  Når man føler sig tryg til nye udfordringer, kan man også prøve at sidde alene efter båden i klubbens gummi ringe. Her sidder man ca. 25 meter efter båden og meget tæt på vandet. Vi trækker oftest med to ringe, så man ikke er helt alene, uden deler oplevelsen med en ven. Målet med aktiviteten er, at man skal have en god oplevelse. Derfor bestemmer man selv både fart og hvor vildt det skal være.

  Vandski er en ny og fysisk/motorisk udfordring. Man skal både træne balance i vandet, kropsbevidsthed, timing m.m. inden man overhovedet kan komme op og stå. Når man så får det lært, kan aktiviteten udvikles med slalom og at stå på en ski. Vandski udvikler motorik, styrke og balance.

  Speedbådsaktiviteten varetages af pædagoger med Søfartsstyrelsens speedbådskørekort.

  Kajak

  Målet med kajak som aktiviteten er, at opmuntre og motivere til sikkerhed og ansvarlighed på vandet og vise de muligheder og gode oplevelser, der ligger i kajakroning.

  Børn og unge som deltager, kan opnå en følelse af at „jeg duer til noget“ og ligeledes kan kajak som en aktivitet støtte og bidrage børn og unge til at få mere selvværd. Kajakaktiviteten er et struktureret forløb med mulighed for leg. Der stiftes bekendtskab med kajak som en sport, men også vand tilvænning og oplevelser med naturen indgår.

  Kajakaktiviteten varetages af pædagoger som har gennem gået et EPP kajakkursusforløb og lever op til Frederiksbergs kommunes regler for vandaktiviteter for børn.

  Læringsmål for vandaktiviteter

  • stimulere sanser, oplevelse og opmærksomhed
  • skabe erfaring, glæde og begejstring
  • udvikle motorik, styrke og balance
  • modvirke overvægt og fremme sundhed
  • understøtte nærvær og fordybelse
  Kajakker på vandet

  Kajakkerne på vandet

  Vandskiløber
  Ringene trækkes efter speedbåden

  Ringene og vandski trækkes efter speedbåden

  Billede af to børn der dykker

  Det er sjovt også under vandet!